Μισογυνισμός Δεν Είναι να Μισείς Όλες τις Γυναίκες

Βασικά όχι. Μισογυνισμος ΔΕΝ είναι να μισείς όλες τις γυναίκες και μόνο επειδή ειναι γυναίκες. Μισογυνισμός ειναι και να μισείς κάποιες γυναίκες επειδή δεν χωράνε στο καλούπι που έχεις φτιαξει εσύ γι αυτές, επειδή δεν ικανοποιούν τις ανάγκες, τα συμφέροντά σου, τις φαντασιώσεις σου. Μισογυνισμος για παράδειγμα ειναι να κοροιδεύεις τις παχιές επειδή θεωρείς ότι μια γυναίκα οφείλει να είναι αδύνατη. Να χλευάζεις τις «αγαμητες» γιατί νομίζεις ότι μόνο η καύλα ενός άντρα δίνει νόημα στην ύπαρξη μιας γυναίκας. Να βριζεις οποιες γυναίκες δε σου κάθονται ή σε αγνοουν γιατί πιστεύεις ότι οι γυνάικες οφείλουν να ικανοποιουν τον εγωισμο και τις σεξουαλικές σου ανάγκες. Μισογυνισμός είναι να μισείς τις γυναίκες που τολμάνε να διεκδικήσουν ισότητα και σεβασμό γιατί θεωρείς ότι οι γυναικες θα πρέπει να είναι ήσυχες, σεμνές, να μην πολυακούγονται και να μη σου πρήζουν τα αρχ*δια με τις απόψεις τους. Μισογυνισμός ειναι να βαφτίζεις τις παραπάνω κατηγορίες γυναικών «κακομαθημένες» και «ηλίθιες» για να πεισεις τον εαυτό σου ότι φταίνε αυτές που τις μισείς και όχι εσύ που είσαι μισογύνης.

Μπορεις να λατρεύεις την μάνα σου, τη θεία σου, την κοπέλα σου, την αδελφή σου και όσες γυναίκες σε φροντίζουν, τις χρειάζεσαι ή κάνουν σεξ μαζί σου και πάλι να είσαι μισογύνης. Οπως μπορείς να είσαι ρατσιστής και να έχεις φίλους μαύρους ή μετανάστες όσο δεν σου υπενθυμίζον τα ζητήματα της φυλής και του ρατσισμού που σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Δεν είναι τυχαίο πως το «Δεν είμαι ρατσιστής/ομοφοβικός/σεξισής, έχω φίλ@ς μαύρους/γκέι/σχέση» είναι από τις πιο κλισέ ατάκες που χρησιμοποιούν ακριβώς αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων.

Μισογυνισμός δε σημαίνει αναγκαστικά να μισείς όλες τις γυναίκες αλλα να τις μισείς όταν δεν ξέρουν «τη θέση τους». Αλλά έτσι τις υποτιμάς όλες.

~Hürrfem Sultan

μισογυνισμος είναι οταν

Advertisement