Καλά Κορίτσια™ και Slut Shaming

%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%b1

Το «κορίτσι είμαι» υποτίθεται θα πρέπει να κάνει το slut shaming και τον σεξισμό πιο αποδεκτα -δεν το λέει κάποιος φαλλοκράτης, το λέει ένα Καλό Κορίτσι™ που αποδεικνύει ότι μπορείς να κερδίσεις τον σεβασμό των αντρών αν προσπαθήσεις πολύ. Γι αυτό και οι γυναίκες τσιράκια της πατριαρχίας έχουν και τόση σημασία για το σύστημα.
Η λογική «εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες» είναι ακριβώς αυτή που επέτρεψε σε τόσες γυναίκες να ψηφίσουν Τραμπ, έναν άντρα που πιστεύει ότι πρέπει να «πιασεις τις γυναίκες από το μ@υνι». Οι γυναίκες, μεγαλώνοτας στην πατριαρχία αλλά ξέροντας για τον εαυτό τους πώς δεν τους αξίζει να της «πιάσεις από το μ@νι», απλά θεωρούν πως αυτό ειναι κάτι που αξίζει στις άλλες γυναίκες, που δεν έχουν τη σωστή συμπεριφορά όπως οι ίδιες. Λύνουν έτσι την γνωστική ασυμφωνία εξαιρώντας τον εαυτό τους.
Οι γυναίκες αυτές θεωρούν πως αν παίξουν με τους κανόνες οι άντρες θα τους πάρουν στα σοβαρά, αγνοώντας πως συμμετέχουν έτσι σε ένα σύστημα που τις υποτιμά όλες μαζί, ως ομάδα, και πως οι κανόνες αυτοί είναι τόσο αυθαίρετοι που δεν μπορείς ούτως ή αλλως να παίξεις και να κερδίσεις.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s