Σύγκρουση Αρρενωποτήτων

ανεξατήτως φύλου

Υπάρχει κι αυτό το είδος του δήθεν ουδέτερου μισογύνη που όταν θα μιλάμε για slut shaming θα ισχυριστεί πως αυτό δεν είναι θέμα σεξισμού γιατί υπάρχει και η αντίστοιχη αντρική κατηγορία που εισπράττει το ίδιο μίσος.Μερικά πράγματα γι αυτό:

-πρώτον η αντίστοιχη αντρική κατηγορία είναι συνήθως άντρες που υποτίθεται δεν συμμορφώνονται με το παραδοσιακό πρότυπο της κυρίαρχης αρρενωπότητας. Η νέα μορφή αυτή αρρενωπότητας, με τα ξυρισμένα πόδια, το ενδιαφέρον για τη μόδα και τις μεθόδους καλλωπισμού που παραδοσιακά άνηκαν μόνο στις γυναίκες, έρχεται σε σύγκρουση με την παλιά μορφή, αυτή του άντρα που δε θα έπρεπε να ασχολείται με την εμφάνισή του γιατί τότε θα γινόταν ύποπτος για ομοφυλοφιλία. Είναι οι οπαδοί του παλιού αυτού προτύπου που μισούν το νέο, όχι τίποτα φεμνιστές που μισούν την ματσίλα. Γι αυτό το μίσος το εισπράττου κυρίως από άλλους άντρες που υποτίθεται εξακολουθούν να είναι τα αυθεντικά αρσενικά. Εξού και οι κατηγορίες ότι εμείς είμαστε ρηχές που μας αρέσουν οι μουσάτοι με τατού. Τα meme που κατακλύζουν το διαδίκτυο πάλι εμάς έχουν κυρίως στόχο και σπανιότερα αυτούς.

-δεύτερον, ο άντρας που θα γίνει αντικείμενο χλεύης για το στυλ του ΔΕΝ αντιμετωπίζει slut shaming. Ακόμα και αν θεωρηθεί ρηχός, δε θα του προσάψει κανείς πως κοιμάται με πολλές και αυτό είναι καταδικαστέο. Στην χειρότερη θα θεωρηθεί πως δεν έχει προσωπικότητα αλλά επειδή οι γυναίκες είναι τσούλες συνεχίζει να βρίσκει συντροφους στο κρεβάτι. Η έλλειψη slut shaming είναι σημαντική εδώ γιατι το slut shaming δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής είναι κάτι που όπως έχουμε δει πολλές φορές συνδέεται άμεσα με τη κουλτούρα του βιασμού και άρα ειναι σημαντικό για την ασφάλειά μας. Το sluth shaming δεν είναι απλά κάτι που μας στερεί πολύτιμες ευκαιρίες για σοβαρή σχέση με άτομα σαν το σχολιαστή, είναι κάτι που μας καθιστά πιο ευάλωτες στη βία στην κοινωνία γενικότερα.

-Τέλος, καμία φεμινίστρια δε λέει πως αν ανεβάζουμε σέξυ φωτογραφίες μας θα πρέπει κάποιος να τις κοιτάει και να αναρωτιέται ποια είναι η γνώμη μας για την θεωρία της επιτελεστικότητας και το ρόλο της εμπρόθετης δράσης στο πλαίσιο της. Δεν λέμε ότι μια σέξι φωτογραφία θα πρέπει να οδηγεί στην αναγνώριση του χαρακτήρα, του ψυχισμού και των συναισθημάτων μας λέει οτι ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΟΤΙ έχουμε και από αυτά. Και ο φεμινισμός λέει απλά πως είναι οι γυναίκες κυριώς που θα πρέπει να επιλέξουν να έχουν ή το ένα ή το άλλο ενώ στην πραγματικότητα η σεξουαλικότητα και τα βυζιά δεν σε εμποδίζουν να έχεις και προσωπικότητα. Απλά πραγματάκια.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s