Γλυκανάλατες Ατάκες & Slut Shaming

Παράδειγμα γλυκανάλατης ατάκας που προσπαθεί να πατρονάρει τις γυναίκες ελεγχοντας μέχρι και τις επιθυμίες τους. Θα πρέπει λέει να προτιμάμε να μας πηδάνε το μυαλό και όχι το σώμα καθώς οι γυναίκες θα πρέπει να απαρνιούνται τις απολαύσεις τις σάρκας -αυτες είναι για τις αμαρτωλές. Και τους άντρες.

Θα πρέπει λοιπόν να μας πηδάνε το μυαλό που στην κοινή ελληνική φαντάζομαι θα σημαίνει απλά να έχουμε μία διανοητική επαφή με τον άλλον (την άλλη?) που φυσικά είναι όμορφο πράγμα αλλά όχι  το ίδιο με το σεξ καθαυτό. Το ερώτημα βέβαια δεν είναι τι προτιμάμε ή τι είναι καλύτερο, είναι γιατί πρέπει κάποιος να μας υπαγορεύει λες και δεν ξέρουμε καλύτερα για τον εαυτό μας. Τα πανηλίθια αυτα quotes που κυκλοφορούν είναι πιο εκνευριστικά από το επιθετικό slut shaming γιατί προσποιούμενα ότι θέλουν το καλό μας στην ουσία μας υπαγορεύουν τον τρόπο με το οποίο η κοινωνία αναμένει από εμάς να εκλαμβάνουμε την σεξουαλικότητά μας. Aκόμα και αν η συμβουλή υπονοεί ένα σεξ με βαθιά διανοητική χημεία, και πάλι είναι patronising καθώς αποκλείει τις γυναίκες που γουστάρουν σκέτο σεξ χωρίς πολλά πολλά.

Το γεγονός οτι είναι σεξιστικό προκύπτει από την απεύθυνση μόνο στα «κορίτσια» καθώς για τα αγόρια το να τους πηδάμε το μυαλό και όχι το σώμα λέγεται ‘friendzone’ και δεν το βλέπουν ως κομπλιμέντο.

~Hürrfem Sultan

kokkino

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s