Το Κατσίκι και το 90% του Γυναικείου Πληθυσμού

ρουκ ζουκ.jpg

Κέρδισαν γυναίκες ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο πρέπει να κάνεις την συμπαίκτρια σου να μαντέψει τη σωστή λέξη, περιγράφοντας το κατσίκι ως «το αρνί αλλιώς» και «το πρόβατο αλλιώς». Επαναλαμβάνω: ΚΕΡΔΙΣΑΝ οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψουμε ότι δεν είναι το ίδιο ζώο Μπορεί απλά για οικονομία χρόνου να χρησιμοποίησαν ένα άλλο ζώο που συνειρμικά οδηγεί στο σωστό αποτέλεσμα. Αλλά και να μην το ήξεραν σιγά πια την πολύτιμη γνώση που τους έλειπε, μπορείς να επιβιώσεις σήμερα και χωρίς να ξέρεις να ξεχωρίζεις την χήνα από την πάπια, να ξεπουπουλιάζεις κότες ή να ξέρεις πώς κάνει η αγελάδα, ας χαλαρώσουμε λίγο.

Αυτό δεν εμπόδισε φυσικά την περίπτωσή τους να γίνει άρθρο σε site ώστε να μπορέσουν οι αναγνώστες. ελεύθερα να εκφράσουν την αγανάκτηση του για την ηλιθιότητα των γυναικών. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως όταν μία γυναίκα λέει κάτι ανόητο σημαίνει ότι το 90% του γυναικείου πληθυσμού ειναι ανόητο. Όταν οι γυναίκες παγκοσμίως τα πάνε καλύτερα στο σχολείο και το πανεπιστήμιο από τους άντρες*, αυτό περιέργως ποτέ δε σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες -αντιθέτως παλεύουν οι κοινωνιολόγοι και οι ψυχολόγοι να ερμηνεύσουν τις αιτίες** (και καλά κάνουν) ακριβώς επειδή παίρνουν ως δεδομένο ότι κανένα φύλο δεν είναι πιο έξυπνο -σε αντίθεση βέβαια με το πώς οι καλύτερες ακαδημαικές επιδόσεις των αντρών έτειναν να ερμηνεύονται ιστορικά . Επίσης όταν χιλιάδες άντρες κάνουν ακραία μισογυνικά σχόλια η αντίδραση στο διαδίκτυο ειναι #ΝοtAllMen και ποτέ «το 90% των αντρών είναι μισογύνηδες».

Να παρατηρήσουμε ακόμα πως εδώ επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά το φαινόμενο της γυναίκας που εμφανίζεται για να μειώσει τις άλλες γυναίκες (το αυθαίρετο ποσοστό άλλωστε ειναι 90% γιατι προφανώς η ίδια βρίσκεται στο 10%) μόνο και μόνο για να λάβει τα πατριαρχικά cookies του άντρα που επιβραβεύει την γενναιότητα και την ειλικρίνειά της. 🍪

*https://www.nber.org/papers/w19331.pdf

**https://www.theatlantic.com/…/why-girls-get-better-…/380318/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s