Προσοχή, οι γυναίκες με καλή δουλειά και μεγάλο μισθό απωθούν τα κομπλεξικά ανθρωπάκια που νιώθουν οτι δε θα μπορούν να τις ελέγξουν και των οποίων η αυταξία πηγάζει από το αίσθημα οικονομικής υπεροχής απέναντι στη σύντροφό τους! Εμείς οφείλαμε να σας προειδοποιήσουμε ώστε να κάνετε τα κουμάντα σας -μην στείλετε κανα βιογραφικό για καμία καλή θέση και ξενερώσετε τον Γιάννη από τα Πετράλωνα που νόμιζε ότι όταν σας κάνει πρόταση γάμου θα παραιτηθείτε από την δουλειά σας για να μπορείτε να του κάνετε την φασίνα κάθε μέρα περιμένοντας χαρτζηλίκι για να ψωνίσετε τις χλωρίνες από το super market. Μη ζητήσετε καμία προαγωγή και πάρετε καμία αύξηση την οποία μετά θα αναγκαστείτε να ξοδέψετε σε viagra γιατι θα του χαθεί η στύση -ή ακόμα χειρότερα, σε δικηγόρους διαζυγίου.
Τα στοιχεία που το «επιβεβαιώνουν» σύμφωνα με το άρθρο είναι οτι ποσοστά των γάμων μειώνονται όταν οι γυναίκες βγάζουν περισσότρα απο τους άντρες αλλά και οτι τα ποσοστά διαζυγίων αυξάνονται. Περίεργο βέβαια αν όντως η έρευνα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από αυτά τα δεδομένα, γιατί φαίνεται περισσότερο ότι όσο πιο οικονομικά ανεξάρτητη ειναι μια γυναίκα, τόσο πιο πιθανό ειναι να αυξάνει τα standards της και να προτιμάει να παραμένει single αντί εγκλωβισμένη σε μια σχέση εξουσίας. Πάμπολλες έρευνες* άλλωστε δείχνουν οτι οι άντρες είναι αυτοί που κερδίζουν περισσότερα από τον γάμο και οι γυναίκες αυτές που χάνουν περισσσότερα οπότε ακούγεται πιο εύλογο να είναι οι γυναίκες αυτές που επιλέγουν να μην παντρεύονται οταν έχουν την οικονομική ευχέρεια, ενώ αντίθετα αυτές με μειωμένο εισόδημα να προσπαθούν να το συμπληρώσουν με ένα νοικοκυριό δύο ατόμων.
Αν βέβαια υπάρχουν όντως άντρες που αντί να χαίρονται με την επιτυχία της συζύγου τους και το αυξημένο αθροιστικό εισόδημα, ξενερώνουν, τι λέει αυτό για τους άντρες? Τι λέει για όλους αυτούς που κλαίγονται οτι δεν υπάρχει πατριαρχία γιατι οι γυναίκες περιμένουν τους άντρες να κεράσουν στα ραντεβού? Μήπως αυτή η έρευνα θα όφειλε να προειδοποιήσει τους άντρες οτι αν δεν ανταποκριθούν στα υψηλότερα standards των γυναικών και αν δεν αφήσουν τα πατριαρχικά τους κόμπλεξ πίσω θα μείνουν γεροντοκόροι?
*https://journals.sagepub.com/…/a…/10.1177/144078302128756525