
Η πατριαρχία παρουσιάζει τον γάμο στις γυναίκες ως ευλογία που θα έρθει ως επιβράβευση στην συμμόρφωσή τους προς όλες τις πατριαρχικές επιταγές ενώ τον παρουσιάζει στον άντρα ως κατάρα, ως αναπόφευκτο κακό με σκοπό να κερδίσουν πρόσβαση σε σεξ, στην οικιακή εργασία της γυναίκας ως νοικοκυρά ή στις αναπαραγωγικές της ικανότητες. Στα σχόλια δεν βλέπουμε μονο το μίσος και την αδιαφορία που αναμένεται να έχουν οι άντρες προς τις γυναίκες τους αλλά και προς τις κόρες τους, οι οποίες συνεχίζουν να θεωρούνται κατώτερες και λιγότερες σημαντικές από τους γιους. Βλέπουμε βέβαια και τον άντρα ως «προικοθήρα» -ένα όχι και τόσο ευχάριστο διάλειμμα από τις συνεχείς αναφορές σε φανταστικές gold-diggers- γιατί ακόμα και έναν άντρα που κυνηγάει τα λεφτά της γυναίκας του είναι πιο εύκολο να τον καταπιούν οι σχολιαστές από έναν άντρα που απλά την νοιάζεται και την αγαπάει.
Η συνεχής υποτίμηση του γάμου και των γυνακών μέσα από χιλιάδες τέτοια αστεία χρησιμεύει στο να ενσταλάζει στις γυναίκες την ιδέα πως ο γάμος είναι ένα deal που συμφέρει τις ίδιες και άρα κάτι που θα πρέπει να αποζητούν διακαώς και να νιώθουν ευγνώμονες όταν κάποιος έστω και απρόθυμα τις κάνει συζύγους τους. Ταυτόχρονα χρησιμεύει ώστε να καλλιεργεί στους άντρες τον μισογυνισμό υπενθυμίζοντάς τους ότι ακόμα και οταν μοιράζονται τις ζωές με τις γυναίκες αυτές παραμένουν πάντα κατώτερες και κατά βάθος πάντα ενοχλητικές.
Οι γυναίκες έτσι συνεχίζουν να ζουν σε έναν κοσμο όπου γνωρίζουν τη θέση τους λαμβάνοντας συνεχώς το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητες ακόμα και από τους συζύγους ή τους πατεράδες τους οι οποίοι απλά τις ανέχονται γιατί στην πραγματικότητα ονειρεύονται την ελευθερία τους ή περισσότερους γιους αλλά αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν.
To πιο σκουπίδι ο τελευταίος…ναι γιατί αν δεν κάνεις γιο, δεν έχεις παιδιά (θα είναι της φάσης «έχω 2 παιδιά και ένα κορίτσι»
Μου θυμίζει κάποι@ς που 2 νέοι γονείς γράφουν αναμένω κορίτσι και απαντάνε «ε δεν πειράζει νέοι είστε ακόμα»..(και φυσικά τον διαχωρισμό «παιδιού» και «κοριτσιού» τον αξιοποιούν και οι «Έλληνες μπαμπάδες του φβ» φυσικά υπό το «πρίσμα χιούμορ» (ω τι αναπάντεχο-not)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!