Όταν επιτρέπονται στους γιους όσα δεν επιτρέπονται στις κόρες

To αποκορύφωμα της πατριαρχίας δεν είναι μονο να κατηγορείς μια 14χρονη για τον ίδιο της τον βιασμό αλλά να ζητάς από ξένες μητέρες να «μαζέψουν» την κόρη τους που απλά συνυπάρχει με αγόρια αντί να διδάξεις τον γιό σου να είναι αξιοπρεπής άνθρωπος. Το αποκορύφωμα της πατριαρχίας είναι να έχεις πλήρη συναίσθηση οτι ο γιος σου και οι φίλοι του αποτελούν απειλή για τις γυναικες αλλά να εξακολουθείς να θεωρείς οτι το πρόβλημα είναι αυτές.
Και όταν αντιμετωπίζεις τους ίδιους σου τους γιους ως πιθανούς βιαστές και μεταφέρεις την ευθύνη στις γυναικες φυσικά και θα διαιωνίσεις μια κοινωνία που θεωρεί άκρως φυσιολογικό οι άντρες να βιάζουν και αφύσικο οι γυναικες να τους εμπιστεύονται και να συνάπτουν σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους.
Κατα τ’άλλα είναι οι φεμινίστριες που βλέπουν όλους τους άντρες ως επίδοξους βιαστές. Βιαστές όμως οι άντρες δεν γίνονται όμως από τη φύση τους, βιαστές γίνονται γιατι η κοινωνία τους λέει ότι φταίνε οι γυναικες που βάζουν τον εαυτό τους σε ευάλωτη θέση, ότι δεν υπάρχει φιλία μεταξυ αντρών και γυναικών, τους διδάσκει ότι αυτές «προκαλούν», ότι εκείνοι οφείλουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία όπου αυτές θα είναι αδύναμες και εκτεθειμένες, ότι ένα μήνυμα με σεξουαλικό περιεχόμενο σημαίνει ότι η συναίνεσή της δεν είναι πια απαραίτητη.
Αντί να διδάξετε στις κόρες σας να «προσέχουν» και να «μαζεύονται», διδάξτες στους γιους σας να μην βιάζουν, να σέβονται και να υποστηρίζουν τις γυναικες, να μην κάνουν τις πλάτες σε βιαστές, να ξεμπροστιάζουν τους φίλους τους ακομα και όταν εκφράζουν μισογυνικές αντιλήψεις, να διαλέγουν τις παρεες τους και να μην κάνουν τα στραβά μάτια στο όνομα κάποιου φανταστικού brotherhood!

Advertisement

2 thoughts on “Όταν επιτρέπονται στους γιους όσα δεν επιτρέπονται στις κόρες

  1. Σκέψου ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτής που έχει κάνει το Post, ακόμα και η μάνα του κοριτσιού παραδέχεται η κόρη της «θέλει μάζεμα». Τι περιμένεις λοιπόν;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s