Τσούλες και Χορηγοί

%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%af

Μια πολύ συνηθισμένη απάντηση στο αίτημά μας για σεβασμό είναι «μα οι γυναίκες ειναι πουτ@νες και τσο@λες που κάνουν σεξ για τα λεφτα και τα δώρα». Αυτές θεωρούνται ότι μας «βγάζουν το όνομα».

Αφήνοντας κατα μέρους το γεγονός ότι αυτο χρησιμοποιειται πολύ συχνά απο άντρες για να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους τις δικές τους ερωτικές αποτυχίες (δε με θέλει γιατί δεν έχω λεφτα», κάτι που ισχύει σπάνια έως ποτέ) ας αναρωτηθούμε λίγο γιατί οι γυναίκες που έχουν «χορηγό» καταδικάζονται ενώ οι εν λόγω «χορηγόι» συνεχίζουν να χαίρουν σεβασμού και εκτιμησης. Γιατί ένας άντρας που επιλέγει να πληρώσει για το σεξ ή να το ανταλλάξει με δώρα είναι ένας αξιοσέβαστος πολίτης ενώ η γυναίκα που προσφέρει το σεξ όχι. Γιατί το να πουλάς μία σεξουαλική υπηρεσία είναι πιο ταπεινωτικό από το να την αγοράζεις?

Οι άντρες εν γνώσει τους κερνάνε τις γυναίκες με σκοπό να τις εντυπωσιάσουν και να τις «ρίξουν» -ένα από τα πιο συνηθισμένα τους παράπονα άλλωστε είναι οτι αυτές δεν τους «εκατσαν» παρολο που τις κέρασαν, άρα παραδέχονται ότι τις κέρασαν με σκοπό το σεξ. Ακόμα και αν κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ μαζί τους γι αυτό το λόγο, γιατί να υποτιμούνται γι αυτό? Εμένα μου φαίνεται σαν win-win περίπτωση, ή τουλάχιστον όχι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη ανταλλαγή στον καπιταλισμό.

Αν λοιπόν υπάρχουν γυναίκες που έχουν «χορηγό» δε μου φαίνεται ότι αυτές είναι οι εχθροί του φεμινισμου. Αυτοί που τις απαξιώνουν είναι. Ο φεμινισμός δεν ειναι εδώ για να αστυνομεύει τις γυναίκες και να τους λέει πότε, γιατι και με ποιον θα κάνουν σεξ. Ειναι εδώ για να τις απελευθερώσει από τις σχέσεις εξουσίας ώστε να μπορούν να κάνουν σεξ με όποιον γουστάρουν και για οποιο λόγο γουστάρουν -αν και εφόσον ειναι φυσικά συναινετικό. Το να κατηγορείς γυναίκες που δίνουν στους άντρες αυτό ακριβώς που ψάχνουν λες και οι τελευταίοι είναι θύματα εκμετάλλευσης είναι κι αυτό προιον μισογυνισμού.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s