Προσβλημέντο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα negging δηλαδή της «στρατηγικής όπου ένα άτομο κάνει ένα εσκεμμένο διφορούμενο κομπλιμέντο ή  αλλιώς ένα προσβλητικό σχόλιο σε ένα άλλο πρόσωπο με σκοπό να υποσκάψει την αυτοπεποίθησή του με τρόπο που να κερδίσει την αποδοχή του».

Την τακτική αυτή προωθούν οι Pick Up Artists (ομάδες ανδρών που διδάσκουν τον καλύτερο τρόπο να «ρίξεις» μια γυναίκα) ή την υιοθετούν αυθόρμητα διάφοροι κομπλεξικοί που νομίζουν οτι μειώνοντας τις γυναίκες θα προσδώσουν ανωτερότητα στους ίδιους, κερδίζοντας πόντους στο παιχνίδι του φλερτ.

Το αποτέλεσμα είναι συνήθως απλά οι ίδιοι να δείχνουν ανασφαλείς ενώ αν αποφασίσει μια γυναίκα να αγνοήσει το σχόλιο και να του δώσει το benefit of the doubt, οι ίδιοι θα αποδώσουν οποιαδήποτε επιτυχία ακριβώς στο νεγκάρισμα αυτό. Η τακτική αυτή πηγάζει ξεκάθαρα από το φόβο προς την γυναικεία αυτοπεποίθηση που θεωρείται πάντοτε απειλητική καθώς και τον ενδόμυχο φόβο της απόρριψης και άρα την ανάγκη να μειώσουν προκαταβολικά τις γυναίκες που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ενδώσουν.

~Hürrfem Sultan

negging

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s