Περηφάνεια και Προκατάληψη

Kάθε χρόνο πριν το Pride  η ίδια ιστορία. Γιατί θέλετε να ξεχωρίζετε? Γιατί θέλετε εδική μεταχείριση. Μήπως βάζετε τον εαυτό σας ΠΑΝΩ από τους ετεροφυλόφιλους που δεν διεκδικούν τέτοιες γιορτές? Παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που  αρθρώνουν κατά του φεμινισμού δηλαδή τα ίδια άτομα -«μα είμαστε όλοι άνθρωποι, γιατί χωρίζεστε σε γυναίκες και άντρες, μήπως θεωρείτε ότι είστε καλύτεροι από τους άντρες»?

Η λογική πίσω από τέτοιες θέσεις φαίνεται μέσα στο ίδιο το ποστ. Τα μέλη της LGBTQI κοινότητας θα έπρεπε να αρκούνται με το να μην τους κράζουν. Όχι να διεκδικούν την ίδια ορατότητα με τους ετεροφυλόφιλους, που μπορούν να εκδηλώνουν την σεξουαλικότητά τους 12 μήνες το χρόνο. Θα έπρεπε να αρκούνται στο να τους ανέχονται. Και πολύ τους ήταν αυτό. Γιατί τώρα θέλουν να ξεχωρίζουν? Ωραία δεν ήταν τότε που κρύβονταν? Μια χαρά δεν ήταν το -στην καλύτερη περίπτωση- Don’t ask, don’t tell?

H απάντηση είναι πως τα LGBTQI άτομα επιδιώκουν να κρύβονται και να μην ξεχωρίζουν για να αποφύγουν όχι μόνο το κράξιμο αλλά και κάθε μορφή βίας και διακρίσεων που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν ακόμα φυσικά. Η ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ είναι η απάντηση σε όλη αυτή την ντροπή που τους επιβλήθηκε για αιώνες.

Όσο οι LGBTQI εκλαμβάνονται ως «ενοχλητικοί και πρηξαρχίδες» απλά επειδή εκφράζονται ελεύθερα, τόσο το Pride θα έχει λόγο ύπαρξης.

~Hürrfem Sultan

homofobia

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s