Άλλη μία Φεμινοταινία

on the basis of sex

Αλλεπάλληλα χτυπήματα δέχονται οι καημένοι οι άντρες από την επέλαση του φεμινισμού που δεν τους αφήνει να χαλαρώσουν λίγο και να απολαύσουν την ευγνωμοσύνη μας για όλα τα δικαιώματα που μας έδωσαν. Μετά τη διαφήμιση της Gillette σειρά έχει η ταινία On the Basis of Sex που ξύνει πληγές που έχουν επουλωθεί πια μιλώντας για την καταπίεση των γυναικών πολλές δεκαετίες πριν όταν οι σχολιαστές δεν είχαν γεννηθεί, εύχονται όμως να ζούσαν τότε γιατί ήταν πιο αγνές εποχές, όπου οι άντρες ήταν άντρες και οι γυναίκες γυναίκες, όχι σαν τώρα με τα ξέκωλα που σπρώχνουν τα παιδιά στα ναρκωτικά.

Και τι είναι άλλη μια βιογραφική ταινία για τη ζωή μιας γυναίκας αν όχι φεμινιστική προπαγάνδα? Όλοι ξέρουμε ότι οι κανονικές ταινίες θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με τις ζωές των ανδρών που έχουν όντως ενδιαφέρον και το πώς ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και έσωσαν τον κόσμο από τους εξωγήινους/ τους τρομοκράτες/ τα αντίπαλα έθνη. Όχι για το πώς βγήκαν οι γυναίκες από την κουζίνα τους, ποιον νοιάζει πια αυτό?

Και στο κάτω κάτω πώς θα επιτευχθεί πραγματική ισότητα αν συνεχίζουμε να μιλάμε για την καταπίεση που αντιμετώπισαν ιστορικά οι γυναίκες? Το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να κακοκαρδίζει τους άντρες που προτιμούν να μην τα θυμούνται αυτά και να δίνει στις γυναίκες την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να παλεύουν για κάτι καλύτερο. Αν δεν είναι αυτό καταπίεση δεν ξέρω τι είναι και πώς να μην αναρωτιέται μετά ο Γιώργος, 29, σεφ από Πάτρα πότε θα βάλουν μυαλό εκεί στο Χόλιγουντ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s