Ο Τραμπ και ο Πιτσιρίκος

Για να καταλάβουμε πώς βρεθήκαμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα, αγωνιώντας όχι μόνο για το αν θα χάσει ο Τραμπ τις εκλογές αλλά και αν θα δεχτεί το αποτέλεσμα σε περίπτωση που χάσει, ας θυμηθούμε ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε από το γνωστό αριστερό blog «Πιτσιρίκος» λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου το 2017. Ο Πιτσιρίκος έπλεξε κυριολεκτιά το εγκώμιο του Τράμπ ακριβώς γιατι οι ματ

σοσιαλιστές δεν διστάζουν ποτέ να ταχθούν με τους φασίστες όποτε νιώθουν τα προνόμιά τους να απειλούνται από τον μπαμπούλα της «πολιτικης ορθοτητας». Ο Πιτσιρίκος χαρακτήρισε τον Τράμπ «αυτόν που δεν φοβάται» λες και ένας λευκός, ετεροφυλόφιλος, πάμπλουτος άντρας έχει τίποτε να φοβηθεί όταν καταφέρεται εναντίον των αδυνάμων. Λες και οποισδήποτε προνομιούχος έχει τίποτε να φοβηθεί όταν υποβιβάζει και καταπιέζει τους αδύναμους. Οι ματσοσιαλιστές καβλώνουν με τον Τραμπ όχι γιατί λέει αυτό που σκέφτεται αλλά γιατι λέει αυτό που σκέφτονται κι οι ίδιοι αλλά νιώθουν να «καταπιέζονται» γιατι ο χώρος τους δεν είναι ο ίδιος βόθρος με την Ακροδεξιά και ο δικός τους μισογυνισμός, ρατσισμός και ομοφοβία συνοδεύεται (ΩΙΜΕ) απο επικριτικά σχόλια και βλέμματα. Κι αυτοί οι καημένοι τρομοκρατούνται μωρέ γιατι δεν έχουν συνηθίσει να δέχονται κριτική και σου λέει, έτσι πάνε αυτά, σήμερα μου τη λένε που είπα την Μέρκελ «πατσαβούρα» αντί να κανω αντικαπιταλιστική κριτική, αύριο με στέλνουν εξορία στην Μακρόνησο.

Ο πιτσιρίκος κάνει και τον βλάκα λέγοντας «Η αλήθεια είναι πως, ενίοτε, τις γυναίκες τις πιάνεις από το μoυνί. Ακόμα κι αν δεν είσαι σταρ.Συγγνώμη αν σας σοκάρω με αυτή την …αποκάλυψη. Οι γυναίκες έχουν μουνί και οι άνδρες έχουν πoύτσο.Και πιάνονται καμιά φορά από αυτά τα σημεία. Συμβαίνει. Σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι δεν τολμούν ούτε τα σημεία του σώματός τους να πουν με τη λαϊκή ορολογία, οπωσδήποτε προκαλούν εντύπωση αυτοί που το κάνουν». Πάγια τακτική των αντιπολιτικορθακηδων και τον ματσοσιαλιστών είναι να προσπαθουν να πλαισιώσουν την φεμινιστική κριτική ως πουριτανισμό και γι αυτό εδώ προσποιείται ότι το πρόβλημά μας είναι η λέξη «μουνί» ή η σεξουαλική πράξη και όχι το γεγονός οτι ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως οταν είσαι πλούσιος οι γυναίκες σε αφήνουν να τις πιάσεις από το μουνί και να τους κάνεις «οτιδήποτε» «χωρίς να περιμένεις». Είναι η βεβαιότητα της συναίνεσης που υπονόησε, όχι το μουνί που μας σόκαρε. Το να είσαι πεπεισμένος πως όταν είσαι διάσημος και πλούσιος μπορεις να κάνεις στις γυναικες ότιδήποτε σε κάνει υποψήφιο βιαστή και είναι ο λόγος που τόσοι πλούσιοι και διάσημοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για σεξουαλική επίθεση. Είναι το entitlement των ισχυρών που φαντάζει απειλητικό, όχι το γεγονός οτι οι άντρες πιάνουν γυναίκες απο το μουνί -αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους θέλουν να απεικονίσουν τις φεμινίστριες ως αγάμητες σεξοφοβικές.

Ο θαυμασμός που αναβλύζει από το κείμενο αυτό οφείλεται στην ταυτιση με τον μισογυνισμό, την ομοφοβία και τον ρατσισμό του Τραμπ, ταύτιση την οποία προσπαθούν να εκλογικεύσουν ως «γενναιότητα». Ναι, πράγματι, ο Τραμπ δεν φοβάται, είναι τόσο γενναίος που ήδη έδειξε ότι δεν φοβάται καν να κλέψει τις εκλογές ακομα και αν ο κοσμος ψηφίσει εναντίον τους -ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ήρωας! Ο Τραμπ είναι τόσο θαρραλέος και τόσο γενναίος που δεν μασάει να κλέψει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών -μα πού τα βρίσκει τόσο κότσια, δεν τους φτιάχνουν πια έτσι τους άντρες! Ο Τραμπ δεν διστάζει να υποστηρίξει την αστυνομική βία ακόμα και όταν χιλιάδες βγαίνουν στους δρομους να διαδηλώσουν εναντίον της -επιτέλους ένας ηγέτης που λέει και κάνει αυτό που σκέφτεται. χωρίς να υποκύπτει στις πιέσεις του κόσμου!

Ο πιτσιρίκος μας πληροφορεί πως «Τον Τραμπ τον έφερε στην προεδρία των ΗΠΑ η συνεχής προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των πολιτών και η υστερία της πολιτικής ορθότητας». Οχι βέβαια, τον Τραμπ τον έφεραν στην εξουσία κάθε είδους σκουπίδια που ενοχλήθηκαν τόσο πολύ από το γεγονός οτι πρέπει να βουλώσουν επιτέλους το μισογυνικό βρομόστομά τους για να μην πετάνε σεξιστικους βόθρους που προτίμησαν ένα φασίστα στην εξουσία που δεν είχε τίποτε να τους προσφέρει πέρα από τν ψευδαίσθηση μεγαλείου και την αίσθηση ανωτερότητας έναντι σε ιστορικά καταπιεσμένες ομάδες. Τον Τραμπ τον έφεραν στην εξουσία ενωμένοι μισογύνηδες, ομοφοβικοί και ρατσιστές όλου του πολιτικού φάσματος που δεν έχουν ένα όραμα για το μέλλον αλλά τουλάχιστον δε θέλουν να χάσουν τα προνόμιά του παρελθοντος στα οποία προσκολλούνται πεισματικά, σαν παιδάκι που αρνείται να αποχωριστεί την μωρουδιακή του κουβέρτουλα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν σήμερα, καθώς ανανεώνουμε τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών με αγωνία, ότι πολλοί «σύντροφοι» στήριξαν τον Τραμπ και συνεχίζουν να στηρίζουν υπερσυντηρητικές περσονες γιατι δεν διστάζουν να ρίξουν τους λιγότερο προνομιούχους στο γκρεμό προκειμένου να διατηρήσουν την λιγοστή εξουσία που τους έχει απομείνει. Γιατι ο αντιπολιτικορθακισμός παραμένει υψηλότερα στην αντζέντα τους από τον αντικαπιταλισμό και κάθε έννοια ισότητας και γι αυτο δεν ντρέπονται να αγκαλιάσουν κανονικούς φασίστες

Advertisement

One thought on “Ο Τραμπ και ο Πιτσιρίκος

  1. Ο πιτσιρίκος είναι μαλάκας από παλιά, από τους πρώτους καυστικής δημοσιοκαφρίας που περνιόσουν για «αριστερός» αν τον διάβαζες. Το ότι ξέρναγε χολή δεν ενοχλούσε κανένα βέβαια. Και μετά ακολούθησε έτσι και όλη η καθεστωτική δημοσιογραφία, Καθημερινή, Athensvoice, Lifo κοκ.

    Εγώ μόνο Ιό διάβαζα, που δεν ήταν σε αυτό το κλίμα.

    Όσο για τη πολιτική ορθότητα. Το λέω και για εμένα. Δε μας άρεσε όταν έβγαιναν οι μπασκίνες και λέγανε «δε μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας». Τώρα για «δουλειά» βλέπουμε τι κάνουν.

    Αν αυτά τα επικοινωνιακά επίπεδα προπαγάνδας λοιπόν είναι στην Ελλάδα, τρομάζω με τι προπαγάνδα υπάρχει στις ΗΠΑ για αυτονόητα πράματα και πόσο ασφυκτικά είναι τα πράματα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s