Καλώς Ήρθατε στον 21ο αιώνα

golden age syndrome 1

 

Σας έχω πει πόσο κριντζάρω με την νοσταλγία του παρελθόντος, αυτή την νοσταλγία για μια παλιά καλή εποχή όπου τα πράγματα ήταν απλά, αθώα, αγνά και αμόλυντα και που κανείς δεν μας εξηγεί ποτέ πότε ακριβώς ήταν? Ναι σας το χω πει αμέτρητες φορές, αν δεν με πιστεύετε στο site της σελίδας έχω και ετικέτα Golden Age Thinking που κατατάσω όλα αυτα τα νοσταλγικά, ρομαντικά τσιτάτα που τάχα περιγράφουν τα κακά του 21ου αιώνα ενώ στην πραγματικότητα απλά ξερνούν συντηρητισμό.

Όχι φυσικά ότι έχει κάτι εγγενώς κακό να ψέγεις τα χαρακτηριστικά μιας νέας εποχής, αλλα συνήθως αυτά τα γλυκανάλατα αναγουλιαστικά κείμενα υπονοούν οτι θα έπρεπε να γυρίσουμε πίσω, στην εποχή που σκοπος τη ζωής κάθε ζευγαριού ήταν να κάνει παιδί (και άρα δεν υπήρχαν εκτρώσεις),οι νέοι δεν έβγαζαν selfies στο μπανιο τους κατί το οποίο δηλώνει τον ξεπεσμό τους, τα παιδιά αποζητούσαν απελπισμένα την αποδοχή και την αγάπη των κακοποιητικών γονιών τους ακομα και αν αυτό τους πλήγωνε. Σε ποιο αιώνα οι άντρες δεν απατούσαν τις γυναίκες τους και σε ποιον αιώνα δε κόστιζε η αγάπη, τότε που παντρεύονταν με συνοικέσιο και βάσει προίκας? Σε ποιο αιώνα τα ρούχα δεν υποδήλωναν στατους και σε ποιο αιώνα οι άνθρωπι δεν αναγκάζονταν να υποταχθούν στην εξουσία για την επιβίωση τους? Και τι πρόβλημα υπάρχει που το σεξ να είναι δωρέαν, πρέπει να μας κοστίζει κάτι το σεξ, μήπως ψυχικά μέσω τους στίγματος που επιβαλλόταν? Το σεξ είναι από τις λίγες τσάμπα απολάυσεις αλλά αν θες να το πληρώνεις υπάρχει και η σεξεργασία, υποψιάζομαι όμως ότι ούτε υπερ της θα ήσουν.

Το κείμενο συνοδεύεται με μια πολύ ταιριαστή εικόνα, από αυτές που τάχα αποτελούν ένα βαθύ και έξυπνο σχόλιο για την αντικειμενοποίηση της γυναίκας και την κουλτούρα της Είκόνας. Μονο που όταν μια εικόνα για να θίξει αυτό που υποκρίνεται οτι κατακρίνει δείχνει τουρλωτούς γυναικείους κώλους και σφριγηλά βυζιά (εντελώς συμπτωματικά οι άντρες του σκίτσου είναι καλλυμένοι), ή -όπως έχουμε δει σε αντίστοιχα σκίτσα, ημίγυμνες γυναίκες σε στάσεις υποταγής- στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία των γυναικών αλλά μονο για τον χλευασμό και τον υποβιβασμό τους ενω φυσικά χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα για να τραβήξει την προσοχή με την κουλτούρα στην οποία ταχα επιτίθεται.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s